Clădire inspirată de “Coloana fără sfârşit”, inaugurată la Shanghai

O construcţie înaltă de 170 de metri,care imită “Coloana fără sfârşit “a fost inaugurată recent în Shanghai. La Târgu Jiu, pe sculptura care i-a inspirat pe arhitecţi, au apărut pete cauzate de intemperii Autorităţile locale, în administrarea cărora se află sculptura, aşteaptă avizarea proiectului de conservare şi restaurare a ansamblului monumental.

SOHO Gubei Office Tower are 38 de etaje, din care 12 găzduiesc spații comerciale. Ultimul etaj are un restaurant în aer liber, unde atât cei din clădire cât și locuitorii orașului pot veni pentru cină și o priveliște deosebită. „Shanghai este plin de turnuri înalte, însă puține dintre acestea au făcut din simplicitatea sculpturală o prioritate. În cazul lui SOHO, am întâlnit un client care a împărtășit un astfel de obiectiv.

Fondatorii Zhang Xin și Pan Shiyi ne-au încurajat să urmăm ideea noastră inițială până la finalizare. Împreună, simt că am dat orașului Shanghai o piesa uriașă de artă”, a declarat James von Klemperer, președintele KPF.

Finalizarea clădirii a fost sărbătorită în cadrul unei ceremonii de deschidere în ultima zi a lunii februarie. Evenimentul a fost marcat și de inaugurarea expoziției personale de fotografie a lui Pan Shiyi, expusă în lobby-ul clădirii, cu peste 80 de portrete.