Clotilde Armand susține că a convins Romprest să asigure salubrizarea la jumătate de preț

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, susține într-un mesaj publicat pe Facebook că Romprest „a acceptat” să asigure serviciile de salubrizare din Sectorul 1 „la jumătatea” preţului solicitat la începutul anului. Compania a precizat, însă, că reducerea de preț vine din reducerea de prestații. Același lucru îl transmite și președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, care spune că, în urma negocierilor dintre Romprest şi primarul Clotilde Armand, ar fost menţinute aceleaşi tarife, dar s-a convenit reducerea frecvenţei pentru serviciul de salubritate.

„Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10 – 12 milioane de lei pe lună, faţă de 20 de milioane de lei, cât a cerut iniţial. A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, şantaje şi gunoi pe străzi, linşaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil şi ignorant la nevoile cetăţenilor care au fost furaţi ani de zile, de 10 luni să înţeleagă asta. Banii recuperaţi şi salvaţi vor fi investiţi masiv în infrastructură, şcoli şi spitale. În comunitate”, a scris Armand, pe Facebook.

În replică, președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, susține că tarifele sunt menținute și factura scade doar pentru că va fi redusă frecvența serviciilor de salubritate. Acesta o acuză pe Clotilde Armand că a făcut „un joc de imagine”.

„Se pare că negocierea de ieri prevede exact aceleaşi tarife, deci tot acest circ pe nervii şi pe sănătatea cetăţenilor Sectorului 1 a fost complet inutil. Doar un joc de imagine, după cum am spus de nouă luni de zile şi noi, şi o mulţime de profesionişti din spaţiul public. Culmea este că ni se prezintă deja o mare victorie prin faptul că scade factura pentru Sectorul 1. Dar asta nu pentru că scad preţurile, aşa cum în mod mincinos se susţine, ci pentru că Primăria a solicitat reducerea frecvenţelor”, a scris Burduja, joi, pe Facebook.