Radio Clasic la concursul de frecvențe organizat de CNA

Românii au nevoie de o voce nouă. Să vorbim liber nu numai despre ceea ce ne interesează, dar și despre ce ne bucură sufletul. Este momentul să aducem culoare și în FM-ul românesc! Prea mult s-a cântat pe o singură voce!

Radio Clasic s-a înscris la concursul de frecvențe organizat de Consiliul Național al Audiovizualului, din dorința de a oferi românilor un proiect de radio FM generalist, destinat tuturor categoriilor de ascultători, care să acorde mai multă atenție culturii în forma ei cea mai diversă, precum și muzicii clasice.

În urmă cu doi ani, am iniţiat proiectul Radio Clasic, devenind treptat o platformă de știri, cronici, recomandări și cinci posturi de radio, până acum exclusiv online:

Radio Clasic România – un mix de muzică clasică, operă, muzică de balet, muzică de film, dar și cu emisiuni dedicate unor evenimente precum Festivalul Internațional George Enescu sau evenimentelor cinematografice;

Radio Clasic Mozart – o colecție integrală cu muzica lui W. A. Mozart,

Radio Clasic Operă – arii celebre de operă cu mari artiști ai lumii și opere integrale

Radio Clasic Hits – un radio cu muzică pop rock (anii ’60 – ’90)

Radio Clasic Jazz – un radio cu muzică jazz clasic

Susținerea și interesul de care s-a bucurat proiectul nostru în mediul online ne-au încurajat și demonstrează că ascultătorii din țara noastră își doresc asemenea proiecte, alternative la actualitatea muzicală radio.

Prin unicitatea demersului: acela de a fi o poartă de acces spre muzica cultă, fiind accesibil, plăcut, cald, elegant, reinventând deci conceptul de clasic, acest post de radio va permite oricărui ascultător, indiferent de educație, să asculte, pe lângă o selecție de programe muzicale atent făcută și informații dintre cele mai diverse din actualitatea imediată.

Radio Clasic dă culoare timpului vostru!

Ne găsiți pe Facebook: https://www.facebook.com/clasicradioromania/

 

Conform Deciziei Consiliul Național al Audiovizualului nr. 472/29.09.2015 au fost scoase la concurs un număr de 45 de frecvențe în FM și AM pentru difuzarea serviciilor de programe de radiodifuziune pe cale radio electrică în mai multe localități. Concursul va avea loc pe data de 17 noiembrie 2015.