Coronavirus în lume: Număr record de cazuri în ultimele 24 de ore, la nivel mondial

Numărul de total de cazuri de îmbolnăviri la nivel mondial a ajuns la 13.041.719, potrivit worldometers.info. Un număr record de cazuri confirmate în 24 de ore a fost înregistrat duminică, a avertizat OMS, țările vizate de acest trend fiind SUA, Brazilia, India și Africa de Sud. Din totalul cazurilor, 571.674 sunt oameni care și-au pierdut viața, iar 7.588.125 sunt pacienți vindecați.

• Organizația Mondială a Sănătății a raportat o creștere record a numărului global de cazuri confirmate în 24 de ore, respectiv 230.370. Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în SUA, Brazilia, India și Africa de Sud.

• Un pacient american de 30 de ani a murit după ce a participat la o ”petrecere Covid”, acesta fiind unul dintre persoanele care credeau că virusul nu există, a declarat un oficial de la un spital din Texas.

• În jur de 10 milioane de copii s-ar putea să abandoneze cu totul școala, după ce au fost nevoiți să nu mai meargă la cursuri din cauza pandemiei de coronavirus. Dificultățile economice generate de criza sanitară și faptul că mulți vor fi nevoiți să muncească de acum încolo ar putea face ca aceștia să nu se mai întoarcă niciodată în sala de clasă, avertizează organizația Salvați Copiii, citată de Guardian