Cum poți face voluntariat sau dona pentru Banca de Haine

Proiectul „Banca de Haine” a împlinit două luni, timp în care au beneficiat de ajutor peste 850 de adulți și copii. Află cum poți deveni voluntar și cum poți dona haine.

Banca de haine a împlinit două luni, iar organizatorii au publicat bilanțul acestei perioade: 25 de voluntari au depus peste 1.100 de ore de lucru, au sortat colete de la 287 de donatori și au ajutat peste 850 de beneficiari adulți și copii.

„În povestea noastră frumoasă numită #BancaDeHaine avem o rețetă simplă a succesului și anume minunata legătură pe care am creat-o între donatori, voluntari și beneficiari”, au transmis organizatorii.

Cei care vor să ajute, voluntar, la colectarea și sortarea donațiilor, livrarea pachetelor către beneficiari sau asistența acestora pentru diverse probleme, trebuie să completeze formularul de aici.

Iar persoanele care vor să doneze haine trebuie să completeze formularul de aici. Pe pachetele trimise, donatorii trebuie să scrie vârstele și mărimile celor cărora li se adresează donația, hainele trebuie să fie curate și în stare bună, iar jucăriile să fie întregi. În formular, pe lângă nume, prenume, număr de telefon și zona de ridicare a coletului, donatorul trebuie să scrie căror vârste li se adresează donațiile (fete, băieți, femei, bărbați) și măsurile.

În plus, cei care cunosc un caz social care are nevoie de ajutor sau un ONG care are în evidență astfel de cazuri, pot trimite un mail cu detalii la adresa bancadehaine@gmail.com.

Proiectul „Banca de Haine” a fost lansat pe 31 mai, iar pe 1 iunie au fost duse primele 80 de pachete cu haine, jucării, rechizite, alimente și produse de igienă pentru copii din Slănic Prahova și alte pachete pentru șase familii din satul Vărbila.