Dana Ciocârlie nominalizată la Premiile Victoires de la Musique Classique 2018

Pianista Dana Ciocârlie a fost nominalizată la prestigioasele Premii „Les Victoires de la Musique Classique” pentru anul 2018. Artista română intră în concurs la categoria Înregistrarea anului, pentru albumul Integrala lucrărilor pentru piano solo de Robert Schumann, apărut la Casa La Dolce Volta.

La aceeaşi categorie mai sunt nominalizate albumele „Mirages – arii de operă şi melodii” cu soprana Sabine Devieilhe şi pianistul Alexandre Tharaud şi ansamblul Les Siècles, condus de François-Xavier Roth, apărut la Casa Erato şi albumul Daphnis şi Chloé de Ravel, cu Ansamblurile Aedes şi Les Siècles, condus de François-Xavier Roth, de la Casa Harmonia Mundi.

La categoria Solistul instrumentist al anului nominalizaţii sunt violonceliştii Gautier Capuçon, Victor Julien-Laferrière şi pianistul Lucas Debargue, iar la categoria Artistul liric al anului soprana Sabine Devieilhe şi baritonii François Le Roux şi Ludovic Tézier.

La categoria Compozitorul anului sunt menţionaţi Karol Beffa pentru piesa simfonică „Le bateau ivre”, Bernard Cavanna, pentru Geek Bagatelle, lucrare pentru cor de telefoane inteligente ;i orchestră şi Tristan Murail, pentru cvartetul de coarde „Sogni, ombre et fumi”

Cea de-a 25-a ediţie a Premiilor „Les Victoires de la Musique Classique” va avea loc la auditoriumul La Grange au Lac, din Evian-Les-Bains pe 23 februarie.

Sursa: Radio Romania Muzical