Darius Vâlcov pleacă din Guvern

Darius Vâlcov pleacă din Guvern, potrivit unor surse Digi24. A demisionat din funcţia de consilier pe probleme economice al premierului.

Darius Vâlcov e un personaj apropiat de fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea. Un personaj cu putere de decizie la nivelul Guvernului, deşi a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare, într-un dosar de corupţie. Şi mai are un dosar la DIICOT.

Potrivit informațiilor Digi24, în ultima vreme s-a vorbit despre demiterea lui Darius Vâlcov, dar i s-a pus în față și opțiunea de a-și da demisia, lucru pe care l-a ales.

Viorica Dăncilă a acceptat demisia lui Vâlcov, mai spun sursele.

În locul lui fusese deja numit alt consilier – deputatul Remus Borza. Acesta a devenit săptămâna trecută consilier onorific al premierului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate.

Premierul Viorica Dăncilă a eliberat-o din funcție săptămâna trecută și pe Anca Alexandrescu, și ea apropiată a lui Liviu Dragnea, din funcția de consilier onorific și de la departamentul de comunicare PSD. Decizia a fost publicată joi în monitorul oficial.

Viorica Dăncilă spunea miercurea trecută că va lua „în curând” și o decizie în privința lui Darius Vâlcov.

Acesta este considerat „creierul” măsurilor legisative importante din guvernarea PSD, începând cu programul de guvernare și mergând până la controversata OUG 114 și legea salarizării.