Decizie importantă pentru Dragnea. CCR amână pronunțarea pe sesizarea lui Iordache pentru 20 mai

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, vineri, pentru a treia oară, decizia asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. Decizia a fost amânată pentru data de 20 mai, adică exact data la care Liviu Dragnea și-ar putea afla la Înalta Curte sentința definitivă în dosarul angajărilor fictive.

ACTUALIZARE. Decizia a fost amânată de CCR pentru a treia oară. Noua dată –  20 mai, exact când Liviu Dragnea are termen – ar putea fi ultimul – la Înalta Curte în procesul angajărilor fictive, în care a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate închisoare.

Decizia acestei noi amânări a deciziei CCR – a treia – se explică prin faptul că judecătorii constituționali nu au primit documentația solicitată de la Comisia de la Veneția, căreia îi ceruseră părerea în legătură cu instanțele specializate pe corupție.

Între timp, însă, până la 20 mai, ar trebui să apară o decizie CCR pe o sesizare a PNL, care a cerut Curţii Constituţionale a României să suspende procedura de judecată a cererii depuse de Florin Iordache, considerând că articolul din Regulament în temeiul căruia a fost înaintată cererea este în dezacord cu prevederile legii fundamentale, motiv pentru care liberalii au înaintat şi o sesizare de neconstituţionalitate cu acest subiect.

Sesizarea liberalilor care vizează Regulamentul Camerei Deputaţilor va fi dezbătută în 7 mai de către judecătorii constituţionali.