‘Tenorissimo’, o expoziție omagială dedicată lui Placido Domingo

Muzeul Teatrului din Viena a inaugurat marți 'Tenorissimo', o expoziție omagială pentru a marca săptămâna aceasta împlinirea a 50 de ani de la debutul legendarului tenor spaniol Plácido Domingo la Opera din Viena.

"Imaginați-vă ce înseamnă 50 de ani într-un teatru atât de reprezentativ. Pentru cântăreții de operă este unul dintre cele mai importante teatre din lume", a declarat Placido Domingo.

"Am avut o carieră plină de satisfacții. Să cânt acum cu tinerii care au câștigat concursul meu îmi dă satisfacție și mă emoționează", a precizat Domingo, care în 1993 a lansat concursul 'Operalia' pentru a descoperi tinere talente.

Expoziția face parte dintr-un eveniment mai amplu care va include și o expoziție inaugurată miercuri la Opera din Viena unde Placido Domingo a debutat la 19 mai 1967, la doar 26 de ani, cu opera "Don Carlos" de Giuseppe Verdi.

Expoziția cuprinde costume folosite pe scenă în diferite opere de tenorul în vârstă de 76 de ani, zeci de fotografii din ultimii 50 de ani și un film video cu cele mai bune scene ale lui lui Domingo la Opera din Viena.

José Placido Domingo Embil (n. 21 ianuarie 1941, Madrid) este tenor și dirijor spaniol. Este renumit pentru vocea sa puternică și versatilă de cântăreț liric sau tenor lirico-dramatic care i-a permis să cânte chiar și roluri de bariton, prin virtuozitatea artei sale vocale și calitatea interpretării sale dramatice.