Festivalul Enescu: 30.000 de bilete, epuizate în primele ore de la punerea în vânzare

Festivalul Internațional George Enescu a înregistrat noi recorduri de vânzare, 30.000 de bilete individuale fiind epuizate în primele ore după ce au scoase pe piață, pe 16 februarie.

Potrivit organizatorilor, un total de 34.000 de bilete au fost epuizate în primele 24 de ore.

Abonamentele pentru ediția 2017, puse în vânzare pe 5 decembrie, s-au epuizat, de asemenea, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Publicul mai poate găsi bilete individuale disponibile la câteva dintre concerte.

Pentru seria "Mari concerte ale lumii", mai pot fi achiziționate bilete pentru a o urmări pe violonista Anne-Sophie Mutter, care va interpreta pe 8 septembrie, alături de Pittsburgh Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului Manfred Honeck, "Concertul în la minor pentru vioară și orchestră op. 53" de Dvorak. Din programul serii mai fac parte Poemul Simfonic Vox Maris de Enescu și Simfonia Nr.1 în Re Major de Mahler.

Un alt concert cu bilete disponibile este cel susținut de Munchner Philharmoniker pe 10 septembrie avându-l la pupitru pe legendarul Valery Gergiev. Solist va fi tânărul violoncelist român Andrei Ioniță care la numai 21 de ani, în anul 2015, a câștigat Premiul I la Concursul Internațional Ceaikovski din Rusia, aflat în top trei cele mai importante competiții din lume.

Mai există bilele disponibile și pentru cele două concerte susținute de Royal Concergebouw Amsterdam în încheierea festivalului, pe 23 și pe 24 septembrie. Avându-l la pupitru pe Danielle Gatti,orchestra olandeză va concerta la București ca parte a unui turneu internațional în Uniunea Europeană, intitulat "Side by Side".

Se mai pot cumpăra bilete pentru concertul susținut de Filarmonica della Scala, avându-l ca solist pe Julian Rachlin, care va interpreta la violă (pe 15 septembrie), pentru concertul de deschidere cu "Oedipe", de George Enescu, în interpretarea London Philharmonic Orchestra, sub bagheta lui Vladimir Jurowski (2 septembrie) și concertul Orchestra e Coro dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia, cu Antonio Pappano la pupitru, care interpretează în premieră "Simfonia Nr. 3 în Do major op. 21" de George Enescu (21 septembrie).

Pentru seria "Recitaluri și Concerte Camerale" bilete se mai găsesc pentru London Philharmonic Players, care interpretează Mendelsshon și Enescu.

În cadrul seriei "Concertele de la Miezul Nopții", Ensemble en Chordais, Emsemble Constantinopole și Corul Anton Pann vor aduce pentru prima dată publicului din festival "The Musical Voyages of Marco Polo", o selecție de lucrări vechi, culese din folclorul diferitelor țări de compozitorul și muzicianul de origine greacă Kyriakos Kalaitzidis. Concertul din 16 septembrie, pentru care mai sunt bilete disponibile, va fi însoțit și de proiecții multimedia inedite.

De asemenea, mai sunt bilete și pentru seria "Muzica Secolului XXI", care reunește interpretări ale unora dintre cei mai importanți compozitori contemporani. 30 dintre aceștia vor și dialoga cu publicul la București în cadrul Forumului Internațional al Compozitorilor, unde intrarea va fi liberă în baza înregistrării.