Filmele „Sieranevada”, de Cristi Puiu și „Câini”, de Bogdan Mirică – proiectate la „Anonimul”

Filmele "Sieranevada", de Cristi Puiu și "Câini", de Bogdan Mirică vor fi proiectate la Festivalul Internațional "Anonimul", ce se va desfășura între 8 și 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Acțiunea filmului "Sieranevada" este plasată la trei zile de la atentatul din redacția publicației pariziene Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary. Bărbatul urmează să își petreacă ziua de sâmbătă la comemorarea celui dispărut. Întrunirea de familie nu se derulează însă conform așteptărilor: discuțiile sunt aprinse și diferențele de opinii nu întârzie să apară.

"Câini", filmul de debut al lui Bogdan Mirică, va fi de asemenea proiectat la "Anonimul" în prezența unei părți din echipă. Recompensat cu Premiul FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard la Cannes 2016, filmul urmărește povestea lui Roman, un tânăr de la oraș care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. Din distribuție fac parte Dragoș Bucur, Gheorghe Visu și Vlad Ivanov. "Câini" va rula pe marile ecrane din România din 23 septembrie.

"Anonimul" 13 va prezenta și filme care au fost distribuite în cinematografele din România în acest an: "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, "Dublu", lungmetrajul de debut al regizoarei Catrinel Dănăiață, și "Bypass", în regia lui Nap Toader.