Filmul „Rai” al lui Andrei Konchalovsky, desemnat cel mai bun film la premiile Nika

Filmul "Rai" ("Paradise") al regizorului Andrei Konchalovsky a fost marele câștigător al premiilor Nika. Filmul a primit premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cea mai bună actriță în rol principal la premiile cinematografiei ruse, în cadrul unei ceremonii desfășurate marți la teatrul Mossovet din Moscova.

Drama despre Holocaust "Rai" a câștigat anul trecut Leul de argint la Festivalul de film de la Veneția pentru cel mai bun regizor și a fost filmul din partea Rusiei intrat în competiția pentru cel mai bun film străin, dar nu a reușit să ajungă pe lista celor cinci nominalizări finale.

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal i-a revenit Yuliei Vysotskaya, pentru rolul din "Rai", în timp ce premiul Nika pentru cel mai bun actor în rol principal a fost primit de Timofey Tribuntsev pentru rolul din filmul lui Nikolai Dostal "Monakh i bes" ("Monk and Devil"). Scenaristul filmului, Yuri Arabov, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu, iar Boris Kamorzin a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar.