VIDEO | Fondatorul Wikileaks Julian Assange a fost arestat în Ambasada Ecuadorului din Londra

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat joi de poliția britanică, după ce aceasta a fost invitată la Ambasada Ecuadorului, unde Assange se refugia din 2012, relatează Reuters. Asta, după ce Guvernul preşedintelui Lenin Moreno a denunţat recent încălcările repetate din partea lui Julian Assange ale regulilor care reglementează condiţiile sale de azil la ambasada ecuadoriană.

”Julian Assange, 47 de ani, a fost astăzi, joi, 11 aprilie, arestat de către ofițerii Serviciului Metropolitan de Poliție la Ambasada Ecuadorului”, a spus poliția.
Poliția a mai spus că l-a arestat pe Assange după ce ”au fost invitați la ambasadă de către Ambasador, după ce guvernul ecuadorian a retras azilul”.
Ecuadorul a anunțat marți că va decide ”în timp util” dacă va menține sau nu azilul diplomatic acordat lui Assange , refugiat din 2012 în Ambasada ecuadoriană din Londra.
Guvernul preşedintelui Lenin Moreno a denunţat recent încălcările repetate din partea lui Julian Assange ale regulilor care reglementează condiţiile sale de azil la ambasada ecuadoriană.
Din octombrie, Quito aplică fondatorului australian al WikiLeaks un protocol care reglementează vizitele şi comunicările sale în interiorul misiunii diplomatice şi prevede, de asemenea, că nerespectarea acestuia duce la retragerea azilului.
”Statul ecuadorian va decide ceea ce trebuie să stabilească în momentul în care va considera că este oportun”, potrivit ministrului Valencia.