Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut de Secția specială

Fostul procuror Mircea Negulescu a fost reţinut de procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), potrivit unor surse judiciare.

Potrivit surselor citate, este vorba despre dosarul „Tony Blair”, pe care Mircea Negulescu l-a instrumentat în calitate de procuror la DNA Ploieşti și în care au fost puși sub urmărire penală, în 2016, fostul premier Victor Ponta și fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță.

Surse judiciare au declarat pentru Hornews.ro că Negulescu – cercetat în mai multe dosare penale – se află în arestul Poliției Capitalei.

Negulescu e acuzat că ar fi „fabricat” acest dosar, în care era menţionat şi numele fostului premier al Marii Britanii Tony Blair.

Reacția lui Victor Ponta după reținerea lui Negulescu.
 
Victor Ponta a reacționat după reţinerea fostului procuror, susținând că fostul magistrat a influenţat direct decizii strict politice şi persoane publice din judeţul Prahova.
 
„Dl Negulescu a fabricat probe false / a şantajat persoane cercetate în alte dosare şi i-a obligat să depună mărturii false / a folosit ilegal statutul de martor cu identitate protejată pentru cei şantajaţi de el / a influenţat direct decizii strict politice şi persoane publice din judeţul Prahova / a avut un comportament şi acţiuni de crimă organizată folosind statutul de procuror şi puterile legale specifice funcţiei / a cheltuit milioane de lei din bani publici pentru războaiele lui de interlop / şi mai sunt şi alţii care au procedat la fel ! În SUA sau în orice ţara europeană democratică era de mult în penitenciar / în România până azi a fost protejat!”, a scris Ponta pe Facebook.
 
El a acuzat PNL că ” se luptă să desfiinţeze Secţia Specială ca să îi protejeze pe infractorii care au fabricat dosare adversarilor politici”.
 
În 2019, dosarul a fost mutat de la DNA la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

În acest dosar, procurorul Mircea Negulescu – zis și „Portocoală”, după cum a fost numit de către cei pe care i-a anchetat – îl acuza pe Sebastian Ghiță că și-a plătit un loc de parlamentar pe listele PSD.

Mai exact, fostul premier Victor Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în 2012, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat la parlamentarele pe listele PSD.

Motivul vizitei lui Tony Blair a fi avut scopul de a-i crea capital politic lui Victor Ponta, pe atunci președintele PSD, în contextul alegerilor din acel an.