Fotoreporterul George Popescu a murit la 39 de ani

Fotoreporterul George Popescu a murit la vârsta de 39 de ani, din cauza cancerului. Fotografiile sale au fost preluate de CNN sau Der Spiegel, iar în ultima perioadă colaborase cu Gazeta Sporturilor.

Poqe, așa cum îi spuneau colegii de breaslă, a murit miercuri seară la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce s-a luptat cu boala timp de peste un an.

„George Popescu/ Gică/ Poqe, soț, frate, camarad și prieten pentru atâția dintre noi, ne-a lăsat, de aseară, doar cu miile de amintiri trase în poză pe coclauri din țară și străinătate, din beciuri insalubre și palate. Familia și prietenii vă așteaptă la un pahar în memoria lui, de astăzi, joi, 7 februarie 2019, ora 14, până sâmbătă dimineața, la capela Bisericii Dichiu, Str. Icoanei nr. 72, sector 2, București”, a scris pe Facebook jurnalistul Ștefan Mako.

George Popescu va fi înmormântat sâmbătă, în jurul orei 15.00, în satul Râca din județul Argeș.

Cunoscut pentru colaborările sale cu Frankfurter Allgemeine Zeitung, Spiegel, L’Express, Vice UK, Das Erste sau Arte tv, cel cunoscut în presă drept „Poqe” a colaborat, în România, cu Vice, Documentaria, Esquire, DoR, Casa Jurnalistului, Men’s Health sau Scena9. Acesta a fotografiat, la ultimele sale materiale, și cu Gazeta Sporturilor, într-o serie de fotoreportaje realizate cu campioni naționali care se antrenau în condiții grele, precum canotorii de la Dăbuleni ori săritorii în apă de la București, scriu jurnaliștii de la GSP.