Generalul Nicolae Ciucă revine la șefia Armatei după ce Klaus Iohannis a câștigat procesul cu Ministerul Apărării

Curtea de Apel a respins astăzi acțiunea prin care Ministerul Apărării cerea anularea decretului semnat de Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă în funcția de Șef al Statului Major al Armatei. Decizia nu este definitivă.

Potrivit minutei, instanța a obligat Ministerul Apărării la plata sumei de 900 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. Decizia a fost data de judecătorul Silviu Gabriel Barbu.

Generalul Nicolae Ciucă se întoarce la șefia Armatei, sentința de suspendare a decretului urmând să înceteze.

Minuta deciziei Curții de Apel:

„Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului Ministerul Apararii Nationale prin ministrul apararii nationale, invocata de paratii Presedintele Romaniei Klaus-Werner Iohannis, Administratia Prezidentiala si Ciuca Gh. Nicolae Ionel, ca nefondata. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a Administratiei Prezidentiale, Presedintele Romaniei Klaus-Werner Iohannis, Administratia Prezidentiala si Ciuca Gh. Nicolae Ionel, ca nefondata.
Respinge, in temeiul art.5 alin. (1) lit. b) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ, actiunea formulata de catre reclamantul Ministerul Apararii Nationale prin ministrul apararii nationale, in contradictoriu cu paratii Presedintele Romaniei Klaus-Werner Iohannis, Administratia Prezidentiala si Ciuca Gh. Nicolae Ionel, avand ca obiect anularea decretului nr.1331/28.12.2018, ca fiind inadmisibila in privinta controlului judecatoresc in contenciosul administrativ asupra actelor de comandament militar definite de art.2 alin.1 lit.l) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ.
Obliga reclamantul Ministerul Apararii Nationale la plata catre paratul Ciuca Gh. Nicolae Ionel a sumei de 900 lei reprezentand cheltuieli de judecata – onorariu avocat. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmand a fi depusa la Curtea de Apel Bucuresti.
Pronuntata, astazi, data de 29 martie 2019, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, in temeiul art.402 Cod procedura civila.”