George Clooney oferă 150 de milioane de dolari pentru a pune capăt grevei actorilor la Hollywood

Getting your Trinity Audio player ready...

Celebrul actor George Clooney și alte vedete din industria cinematografică de la Hollywood au propus o donație de 150 de milioane de dolari sindicatului actorilor SAG-AFTRA pentru a pune capăt grevei care a ajuns la cea de-a 100-a zi.

Oferta, confirmată de purtătorul de cuvânt al lui George Clooney, ar aduce un aport semnificativ de fonduri sindicatului în următorii trei ani și ar putea contribui la acoperirea beneficiilor pentru sănătate, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Clooney a subliniat că vedetele de top se angajează să primească drepturile lor financiare reziduale numai după ce actorii cu venituri mai mici le vor primi pe ale lor, demonstrând o solidaritate notabilă în cadrul industriei.

„Mulți dintre cei cu venituri mari doresc să facă parte din soluție. Credem că este corect să plătim mai mult către sindicat,” a declarat Clooney într-un interviu acordat publicației Hollywood Deadline.

Până în acest moment, reprezentanții sindicatului nu au răspuns la solicitările de comentarii cu privire la această ofertă remarcabilă.

Membrii sindicatului SAG-AFTRA se află în grevă din luna iulie, iar discuțiile dintre sindicat și Alianța Producătorilor de Film și Televiziune s-au întrerupt săptămâna trecută, sporind incertitudinea în privința unei soluții rapide.

Această grevă, care pe 21 octombrie va ajunge la 100 de zile, a avut un impact semnificativ asupra industriei filmului și televiziunii, provocând pierderea locurilor de muncă pentru mii de angajați din această industrie. Această acțiune sindicală amintește de greva scenariștilor de film și televiziune de la Hollywood, care a durat 148 de zile, dar care s-a încheiat recent, odată cu ratificarea unui nou contract de trei ani.