- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
- Garduri solare, nouă inovație pentru producția de energie verde
- Dacia demarează un program de concedieri voluntare
- Ordinea internațională amenințată la un nivel nemaiîntâlnit de la Războiul Rece
Graniţa cu Ungaria va putea fi tranzitată prin zece puncte de frontieră începând de astăzi
Începând de joi dimineață, la granița dintre România și Ungaria vor fi deschise zece puncte de trecere a frontierei, se arată într-un comunicat transmis de Poliția de Frontieră.
Decizia a fost luată pentru fluidizarea traficului la graniță, care a fost o adevărată problemă în ultimele zile, provocând aglomerări și timpi de așteptare foarte mari.
„Astfel, începând cu data de 21 mai a.c., ora 06.00, la graniţa româno-ungară sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei, atât pentru traficul de turisme şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice pe sensul de intrare / ieșire în / din ţară și cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state:
- P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare
- P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare
- P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor
- P.T.F. Borş – judeţul Bihor
- P.T.F. Salonta – judeţul Bihor
- P.T.F. Vărșand – judeţul Arad
- P.T.F. Turnu – judeţul Arad
- P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad
- P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad
- P.T.F. Cenad – judeţul Timiş
Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeași dată și aceeași oră, sunt operaționale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze / autocare, cu intrare în România prin P.T.F. Nădlac II – Autostradă şi P.T.F. Borş”, se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.
Intrarea în România prin cele zece puncte de frontieră se realizează în regim permanent (24/24 de ore), cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei, respectiv controlul specific la intrarea în țară, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.