Guvernul britanic interzice reclamele la mâncare nesănătoasă înainte de ora 21:00

Guvernul britanic a anunţat un plan naţional de luptă împotriva obezităţii, prin care obligă magazinele să renunţe la promoţiile pentru mâncare nesănătoasă, inclusiv la plasarea acesteia în faţa caselor de marcat, şi, de asemenea, interzice reclamele la “junk food” înainte de ora locală 21:00, scrie The Guardian.

Campania “O sănătate mai bună”, lansată de autorităţile sanitare britanice, “îi va invita pe oameni să adopte un mod de viaţă mai sănătos şi să piardă din greutate dacă au nevoie de acest lucru”, au detaliat într-un comunicat reprezentanţii ministerului citat, care vor să lupte astfel împotriva “acestei bombe cu efect întârziat care este obezitatea”.

“Ştim că obezitatea creşte riscul de boli grave şi de a muri de coronavirus, este deci vital să luăm măsuri pentru a îmbunătăţi sănătatea naţiunii noastre şi pentru a proteja NHS (Serviciul naţional de sănătate publică)”, a declarat luni ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, într-un comunicat

Printre măsurile anunţate luni figurează interdicţia de difuzare la televiziune şi pe internet a reclamelor la alimente nesănătoase înainte de ora locală 21:00, “când copiii sunt cel mai predispuşi la expunere”, precum şi obligativitatea impusă restaurantelor şi unităţilor de tip fast-food cu peste 250 de angajaţi să publice numărul de calorii ale preparatelor din meniurile lor.

Supermarketurile vor trebui să renunţe la promoţiile organizate pentru preparate “junk food” şi vor fi vizate de “interdicţia de a plasa acele produse alimentare în spaţii-cheie din magazinele lor, precum în faţa caselor de marcat şi a intrărilor”.

Reţete medicale pentru plimbări pe bicicletă

Potrivit unei surse de la Downing Street Nr. 10, această măsură ar putea să ia forma unor proiecte-pilot în cartiere în care rezidenţii au o sănătate precară, unde medicii vor putea “să prescrie sesiuni de mers cu bicicleta”, care vor fi facilitate prin furnizare de echipamente şi crearea unor piste separate.