În aprilie, Plácido Domingo Jr. concertează pentru prima dată în România

Pe 17 aprilie, propune bucureştenilor o premieră muzicală absolută prin concertul care va fi susţinut de un artist care moşteneşte un talent muzical inconfundabil: Plácido Domingo Jr., împreună cu alte nume importante ale scenei naţionale şi internaţionale vor evolua pe aceeaşi scenă, într-un concert de gală.

Începând cu ora 20.00, spectatorii prezenţi la Sala Palatului vor fi martorii unor interpretări vocale impresionante şi pline de emoţie. Plácido Domingo Jr. va fi acompaniat de Orchestra Metropolitană Bucureşti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, într-o combinaţie de muzică clasică şi ritmuri care amintesc de epoca swing, îmbinate cu o bază solidă de jazz şi un aranjament orchestral fluent, ducând clasicul crossover într-o direcţie cu totul nouă.

Născut în 1965 în Mexic, Plácido Domingo Jr. a fost expus de la o vârstă fragedă lumii muzicale, celor mai bune şi reprezentative voci ale operei, astfel încât pasiunea pentru muzică a fost inevitabilă. O bună parte a vieţii sale a petrecut-o în calitate de compozitor şi producător muzical, iar în 2010, Plácido şi-a făcut debutul internaţional în calitate de cântăreţ. Într-un interviu acordat vocidellopera.com artistul povesteşte cum a început această nouă perspectivă a carierei sale: “(…) într-o zi tatăl meu avea nevoie să înveţe câteva cântece compuse de mine şi m-a rugat să le înregistrez pentru el. Le-am înregistrat, iar după ce mi-a auzit vocea m-a întrebat de ce nu mă apuc de cântat muzică pop sau contemporană. Restul e istorie.”

Încurajat de tatăl său în acest nou parcurs muzical, Plácido Domingo Jr. a fost întâmpinat cu căldură pe scenele lumii. De asemenea, publicul apreciază de fiecare dată ocaziile în care Domingo tatăl şi fiul sunt reuniţi pe scenă, în cadrul unor duete extraordinare. Întrebat dacă îl deranjează comparaţiile care se fac între el şi tatăl său, Domingo Jr. a spus că singura părere de care îi pasă este cea a tatălui său, iar acesta i-a încurajat fiecare pas pe scenă.

De-a lungul carierei sale de compozitor, Plácido Domingo Jr. a scris piese pentru artişti de calibru precum Michael Bolton, Riccardo Cocciante, Vanessa Williams, Sarah Brightman, Jose Carreras, Luciano Pavarotti, Leona Mitchell, Diana Ross, Alejandro Fernández, Tony Bennett, şi bineînţeles, Plácido Domingo.

În calitate de cântăreţ, Domingo Jr. a colaborat pentru primul său EP, în 2010, cu producătorul Juan Cristóbal Losada. În 2017 a scos primul album în limba spaniolă – Latidos, urmat de versiunea în engleză – Heartbeat. Acesta include cântece populare ale anilor ’50 şi ’60, cu influenţe de latino pop, jazz, tango, bolero, cha-cha-cha şi bachata, cu aranjamente orchestrale şi duete cu artişti precum José Feliciano, tatăl său – Plácido Domingo, şi Arturo Sandoval, printre alţii.

Biletele au fost puse în vânzare şi se pot achiziţiona de pe site-ul eventim.ro şi din magazinele partenere: Carrefour, Germanos, Orange, Vodafone, benzinăriile OMV, Muzica Store, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti, precum şi Cinema Pro. Până la data de 20 ianuarie, publicul poate beneficia de o reducere de 20% din valoarea biletului.