În premieră în România, London Schools Symphony Orchestra concertează la Sibiu

London Schools Symphony Orchestra (LSSO) va concerta, pentru prima dată în România, pe scena Festivalului internaţional de artă contemporană ICon Arts Transilvania 2018, ce va avea loc în luna iulie, la Sibiu.

LSSO va veni în România la invitaţia Uniunii de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), iar în cadrul festivalului va prezenta „Rapsodia Română” de George Enescu, „Three Dance Episodes from On the Town” de Leonard Bernstein şi „Concertul pentru orchestră” de Bela Bartok.

London Schools Symphony Orchestra este, de mai bine de 60 de ani, un reper al artei interpretative pe marile scene de concert din Europa (…) În fiecare vară, LSSO vizitează o ţară nouă, iar, în 2018, au ales România, la invitaţia Uniunii de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România. Reputaţia Festivalului internaţional ICon Arts, ajuns anul acesta la ediţia cu numărul XVI, precum şi spaţiul legendar al Transilvaniei au contribuit fundamental la decizia orchestrei care îşi dorea să viziteze România încă de acum câţiva ani„, se arată într-un comunicat de presă al UCIMR.

Potrivit acestuia, orchestra a concertat de-a lungul timpului sub bagheta a numeroşi dirijori de talie internaţională, printre care Sir Colin Davis, Sir Charles Mackerras, Sir Simon Rattle, Sir Richard Armstrong, Tamas Vasary şi Leif Segerstam, iar sâmbătă, 28 iulie, va evolua pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu sub conducerea artistică a dirijorului Peter Ash.

Festivalul va avea loc în acest an în perioada 24 iulie-11 august şi se va desfăşura sub genericul „Artele noi întâlnesc tradiţiile vechi„, în contextul Centenarului, dar şi cu prilejul Anului European al Patrimoniului.