Interviul săptămânii cu Irina Iordăchescu

Irina-Iordachescu

Vineri, de la ora 12:00, invitată la "Interviul săptămânii" este soprana Irina Iordăchescu, solistă a Operei Naționale București.

Doamna Irina Iordăchescu se va afla pe scena Ateneului Român, sâmbătă, 17 iunie, de la ora 19:00 la ultimul concert din cadrul Stagiunii Regale.

Conceput ca un regal de muzică clasică sub numele de Mozart & Beethoven. Ultimele Simfonii, concertul de pe scena Ateneului se va desfăşura sub bagheta talentatului dirijor Vlad Vizireanu. Alături de Camerata Regală, se vor afla pe aceeaşi scenă soliştii Irina Iordachescu (soprană), Antonela Bârnat (mezzo-soprană), Mihai Urzicana (tenor), Valentin Vasiliu (bas-bariton), precum şi Corul Filarmonicii George Enescu, dirijat de maestrul Iosif Ion Prunner.

Cu un program de excepţie, Camerata Regală şi invitaţii săi vor încânta publicul cu interpretări pline de emoţie şi culoare ale lucrărilor Simfonia nr. 41 Kv 551 de W.A. Mozart şi Simfonia nr. 9 de L. van Beethoven.

Irina Iordăchescu este absolventă a Universității Naționale de Muzică București în anul 2000, la clasa profesoarei Maria Slătinaru-Nistor, Irina Iordăchescu, fiica marelui bariton Dan Iordăchescu, este din 2005 solistă a Operei Naționale București, însă deja din anul 2001 se făcea remarcată ca invitată la Teatro alla Scala din Milano, unde a susținut două concerte vocal-simfonice sub bagheta dirijorului Riccardo Muti. A colaborat și cu alte instituții muzicale din străinătate, precum Orchestra simfonică din Mulhouse (Franța), L’Estro Armonico din Luxemburg, Orchestra Clasică Ciudad de Murcia (Spania), Filarmonica de Stat din Salonic (Grecia), Orchestra Filarmonică Veneta (Italia) și Brabants Orchestra din Olanda. A susținut concerte alături de Gheorghe Zamfir la Carnegie Hall din New York, la Chicago, la Tel Aviv, Ierusalim și Haifa. A susținut recitaluri și concerte alături de Filarmonica George Enescu din București, Orchestra Națională Radio, Filarmonica Banatul din Timișoara, Filarmonica Oltenia din Craiova, Orchestra Marea Neagră din Constanța, filarmonicile din Sibiu și Oradea. Irina Iordăchescu este laureată a mai multor concursuri printre care G. B. Viotti (Italia), Silvia Geszty (Spania), Maria Callas (Grecia), Vincenzo Bellini (Italia), s’Hertogenbosch (Olanda). Irina Iordăchescu a colaborat cu mari dirijori precum: Riccardo Muti, Christoph Adt, Cristian Mandeal, Horia Andreescu etc. În anul 2009, Irina Iordăchescu a participat în rolul Gilda din „Rigoletto” de Giuseppe Verdi la Sankt Margarethen Opernfestspiele (Austria), în regia lui Renzo Giacchieri și în același an a fost invitată să cânte în acest rol la Opera din Plovdiv. În 2010, ea a participat la March Music Festival din Bulgaria, la Opera din Ruse și a colaborat cu Opera din Plovdiv și Opera din Sofia. În 2012, Irina Iordăchescu a fost invitată să cânte Musetta din „La Bohème” („Boema”) de Giacomo Puccini la Glyndebourne Festival (Marea Britanie).