Interviul săptămânii cu Ludovic Armin Cora

Ludovic-Armin-Cora

Vineri, 29 iunie, de la ora 12:00, invitatul Irinei Hasnaș la Radio Clasic este domnul Ludovic Armin Cora, fondator și director executiv al Festivalului Muzica Kronstadt, festival care se va desfășura la Brașov în perioada 2-9 august 2018.

Ludovic Armin Cora, este fondatorul Asociației Culturale Arte Kronstadt. Și-a construit cariera muzicală mai ales în străinătate; este prim oboist al Orchestrei Naționale Metz, Franța, iar în 2015 a decis să contribuie la înființarea unei Academii de Muzică în Sinaia, la care să predea câțiva dintre cei mai mari profesori de profil din lume. Primul masterclass al acestei școli, cel de oboi, a inceput cu 12 cursanți din Japonia, Regatul Unit, Belgia, China și Romania, dar și cu participarea lui Gordon Hunt, solo oboist al London Philharmonia. Anul acesta evenimentul a ajuns la ediția cu numărul cinci .

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Academia | Concursul | Festivalul Internațional „MUSICA KRONSTADT 2018”, alături de dirijorul de renume mondial HORIA ANDREESCU, dirijorul debutant Emil Vișenescu, compozitorii consacrați Dan Dediu și Baudime Jam îmbracă veșmintele de sărbătoare și vin în întâmpinarea tinerilor artiști, a publicului larg, aducând la Brașov elitele muzicii clasice mondiale de la Duisburger Philharmoniker, SWR Stuttgart, Ansamblul de Muzică Contemporană Berlin, Filarmonica George Enescu București, Universitatea Națională de Muzică București, Opera Brașov, Conservatroul „Giuseppe Verdi” din Milano.
Grație perenitătii, Academia | Concursul | Festivalul Internațional „MUSICA KRONSTADT, proiect dedicat în exclusivitate instrumentelor de suflat, oferă o agendă unică de concerte gratuite întregii comunități în locații emblematice precum Biserica Neagră, Clubul Copiilor Brașov, Sala Patria, Bastionul Țesătorilor, Sala de Concerte a Liceului Vocațional „Tudor Ciortea” Brașov.
Artiștii invitați se regăsesc|dăruiesc|împărtășesc experiența creativității și a trăirii artistice unice în diferite spații ideal-conceptuale tip masterclass destinat unui număr aproximativ de 50 de cursanți români și străini, concurs de interpretare artistică, precum și expoziția de inventică din domeniul instrumentelor de suflat și accesoriile acestora.
Concertele de Jazz susținute de Nicolas Simion și Sorin Zlat Quartet, adevărate comori muzicale în acest festival, dăruiesc Brașovului strălucirea și menirea unui oraș cultural la nivel internațional, alături de formatțiile cameral-orchestrale MUSICA KRONSTADT.