Ion Iliescu, internat la secția de Terapie Intensivă a Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu

Ion Iliescu este internat la Secția de Terapie Intensivă a Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București. Din informațiile HotNews.ro, fostul președinte ar urma să fie supus unei operații pe cord. El a ajuns inițial la Spitalul Elias, dar medicii de acolo l-au direcționat către Institutul „C.C. Iliescu”.

 
Medicii urmează să decidă în cursul zilei de luni dacă îl vor opera sau nu pe fostul șef al statului, care se simțea rău încă de duminică.
Sorin Oprescu, medicul care îl tratează pe Iliescu, a declarat la Antena 3 că în acest moment lui Ion Iliescu i se fac analize. Diagnosticul a fost confirmat, și anume cel de pericardită. Oprescu susține că inflamația nu are legătură cu stenturile care i s-au pus anterior fostului președinte.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, Silvius Negoiță, a declarat, pentru Mediafax, că Ion Iliescu s-a prezentat la unitatea spitalicească luni, pentru un control periodic, însă medicii au decis să-l transfere la Institutul C.C. Iliescu. Starea fostului președinte nu era gravă, a spus medicul.

„Ion Iliescu s-a prezentat luni, la ora 11.00, la spitalul nostru, pentru un control periodic, însă medicii au decis să transfere pacientul la C.C. Iliescu, asta pentru că domnul Iliescu prezenta o respirație greoaie, dispnee. Pentru siguranța dumnealui s-a decis transferul. Nu era în stare gravă”, a precizat Silvius Negoiță, purtător de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală.

Ion Iliescu are 89 de ani. El a mai fost operat la inimă în trecut, fiindu-i montate câteva stenturi. Una dintre operațiile pe inimă a fost făcută la Paris, în anul 2007.
Iliescu a fost supus, de asemenea, unei operații pentru un polip la colon, în anul 2012, la Spitalul Elias din București.
Fostul președinte s-a retras de câțiva ani din viața publică, el nemaifiind văzut la evenimente publice în ultimii ani.
Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930 și a fost președintele României în perioada 1990-1992, 1992-1996 și 2000-2004.
Pe 21 decembrie 2018, Ion Iliescu a fost inculpat în dosarul Revoluției din 1989, fiind acuzat de crime împotriva umanităţii, alături de Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu.
De asemenea, în iulie 2017, Ion Iliescu a fost trimis în judecată în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, alături de fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii National și Mugurel Florescu, fost adjunct al procurorului general al Romaniei si sef al Directiei Procuraturilor Militare. Ei sunt acuzați de infracţiuni contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a peste 1.200 de persoane.