J.K. Rowling: „Nu cred ca mi-am dorit vreodată mai mult ca acum să existe magie”

Artiştii au început să reacţioneze la aflarea veştii că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, în urma rezultatelor de la Referendumul Brexit. "Neîncrezător, trist, speriat şi furios", iată trăirile lui Ed Simons, membru al formaţiei britanice The Chemical Brothers, relatează nme.com.

52% dintre votanţi au optat ieşirea din UE. Rezultatul a generat o imensă incertitudine din punct de vedere financiar, valoarea lirei sterline scăzând şi ajungând la cel mai mic prag din perioada 1985-2016. Locuitorii din Scoţia şi Irlanda de Nord au votat pentru a rămâne.

Rezultatele au venit după ce o substanţială majoritate de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani au votat pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, cu 75% dintre votanţii acestui grup de vârstă votând împotriva Brexitului în comparaţie cu 39% dintre votanţii cu vârsta peste 65 de ani.

Ed Simons, membru al formaţiei britanice The Chemical Brothers a scris pe Twitter: "Neîncrezător, trist, speriat şi furios… Nu pot să diger informaţia asta", adăugând: "Scene incredibile cu oameni bătrâni şi proşti care proclamă o victorie, în timp ce economiile, pensiile şi proprietăţile lor sunt distruse. Nişte idioţi".