Johan Kobborg anunță că marți își depune oficial demisia de la Opera Națională București

Coregraful și balerinul Johan Kobborg anunță, pe contul său de Twitter, că marți își va depune oficial demisia de la Opera Națională București, adăugând că aceasta este "una dintre cele mai grele decizii" pe care a trebuit să le ia, dar este forțat de actualul management al instituției de spectacole.

Îmi voi înainta demisia directorului general interimar Vlad Conta. A fost una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit să le iau, dar, dată fiind situația managementului de la Opera Națională București, nu am de ales", a scris Kobborg pe Twitter.

Acesta amintește că, în 2013, a fost numit director al Baletului Operei Naționale București, iar de atunci a încercat să ridice standardele acestei instituții, atât la nivel național, cât și internațional.

El apreciază că, în contextul actualului management, nu poate continua fără a face compromisuri. "Eu, ca persoană și ca artist, nu pot continua aici fără a-mi compromite munca, etica și standardele morale", scrie coregraful.

"Noului management nu i-a luat mult timp pentru a-mi distruge încrederea în evoluția instituției. Dansatorii au fost intimidați și amenințați, iar minciuni au fost folosite pentru ca managementul să îmbunătățească propria imagine și pe cea a Operei Naționale București", mai scrie Kobborg.