În exclusivitate la Radio Clasic, Kasper Holten, directorul Royal Opera House

Miercuri, de la ora 12.00, Radio Clasic transmite o ediție specială dedicată evenimentului care va avea loc pe data de 2 februarie la sediul ICR Londra. În cadrul unei ceremonii speciale, E.S. dl. Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, va înmâna dlui Kasper Holten, vizionarul director al Operei Regale Covent Garden din Londra, Ordinul „Serviciul Credincios" în grad de Comandor, acordat pentru merite deosebite în promovarea mondială a muzicii enesciene, în special a capodoperei „Oedip", montată la Londra în anul 2016 cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Invitații nostri sunt: Kasper Holten, director artistic al Royal Opera House Covent Garden și Dorin Branea, directorul ICR Londra.

Branea Kasper2 copy

Regizorul danez Kasper Holten a fost numit director artistic al Royal Opera House Covent Garden în anul 2011. Cu o carieră deosebită atât în operă, cât şi în teatru, a regizat peste 65 de producţii, inclusiv un foartepremiat „Inel al Nibelungilor" la Opera Regală Daneză. Debutul său regizoral la Covent Garden a avut loc în anul 2013 cu opera „Evgheni Oneghin", iar de atunci a semnat punerea în scenă a producţiilor„Don Giovanni", „L'Ormindo" şi „Regele Roger". În 2010, a adaptat opera „Don Giovanni" pentru marele ecran sub titlul „Juan", cu un mare succes internaţional. Ca director al Operei Regale britanice, s-a remarcat prin programe vizionare, de mare curaj, care au reușit să repună cu succes în circuitul internațional capodopere pe nedrept uitate sau ignorate. Kasper Holten a studiat cu maeștri ai regiei de operă precum Harry Kupfer, John Cox şi David Pountney. La numai 27 de ani, în 2000, a fost numit director artistic al Operei Regale Daneze, poziţie pe care a ocupat-o timp de 11 ani. Kasper Holten este vicepreşedintele Asociaţiei europene a operelor şi festivalurilor de operă, Opera Europa. A fost distins cu titlul de Cavaler de către Regina Margareta a II-a a Danemarcei și cu Medalia Ingenio et Arti.