Klaus Iohannis pleacă la Washington la bordul unui avion de lux, pentru a participa la summitul NATO

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele României, Klaus Iohannis, a plecat la Washington pentru a participa la summitul NATO, călătorind cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg, conform informațiilor furnizate de BoardingPass.

Președintele Iohannis și-a început călătoria marți, de la Sibiu, urmând să zboare fără escală către o bază aeriană din apropierea Washington DC (SUA). Avionul Gulfstream G550, utilizat pentru această deplasare, este același model cu care președintele a mai călătorit în mai 2024 la Washington DC și în diverse alte deplasări oficiale.

În trecut, același avion Gulfstream G550 a fost închiriat pentru mai multe deplasări oficiale ale președintelui Iohannis:

  • Emiratele Arabe Unite (martie 2023)
  • „Turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023)
  • Coreea de Sud (aprilie 2024)

Summitul NATO de la Washington este un eveniment de importanță majoră, unde liderii statelor membre se reunesc pentru a discuta și a coordona politica de apărare și securitate internațională. Participarea președintelui Iohannis subliniază angajamentul României față de alianța transatlantică și importanța colaborării strategice în contextul geopolitic actual.