Legendarul saxofonist Charlie Parker a primit o stea pe Apollo Walk of Fame din New York

Legendarul artist de jazz Charlie Parker a primit miercuri o stea cu numele său pe Apollo Walk of Fame, aleea celebrităților din fața emblematicului Teatru Apollo din Harlem (New York), scenă pe care au cântat numeroase vedete afroamericane și cu care saxofonistul a menținut o relație strânsă, relatează EFE.

"Charlie 'Yardbird' Parker" este numele plăcii de bronz flancată de cele ale unor artiști ca Billie Holiday, Stevie Wonder și Ella Fitzgerald, printre alte celebrități, de pe aleea situată la ieșirea din acest teatru și unde afroamericanilor le-a fost interzis accesul de la deschiderea stabilimentului în 1914 și până în 1934.

"Nu există o comunitate mai sinonimă cu jazzul decât Harlemul", a subliniat președinta teatrului, Jonelle Procope, cu prilejul ceremoniei de omagiere și care s-a referit la Charlie Parker ca la "un inovator de ritmuri", experimentând și alte forme muzicale precum muzica clasică.

Charlie Parker, considerat unul dintre cei mai mari saxofoniști din istoria jazzului, a avut probleme cu dependența de heroină începând din adolescență și care l-au condus la o moarte prematură la 34 de ani.