Lentila de contact cu Stelian Tănase – Povestea unui dezertor

Getting your Trinity Audio player ready...
Vineri, 26 ianuarie, Stelian Tănase, vă invită de la ora 12:00 să descoperiți fascinanta poveste a familiei Sturza și un eveniment istoric inedit: dezertarea colonelului Alexandru Sturza, fiul lui A. D. Sturza.
Familia Sturza, una dintre cele mai vechi și respectate dinastii nobiliare din Moldova, are o istorie ce se întinde pe mai multe secole. Cu rădăcini în aristocrația medievală, familia a dat țării personalități marcante, cum ar fi Alexandru Dimitrie Sturza, Prim-ministru al Moldovei și figură emblematică a epocii moderne. A.D. Sturza este cunoscut pentru contribuțiile sale în politică și cultură, fiind un promotor al educației și valorilor europene în Moldova secolului al XIX-lea.
În ediția din această săptămână aflăm povestea colonelului Alexandru Sturza, care, într-un gest neașteptat și încărcat de semnificații, a ales să dezerteze. Acest eveniment, care a avut loc într-un context istoric și politic complex, a stârnit controverse și a avut implicații profunde atât pentru familia Sturza, cât și pentru societatea vremii.
Vă așteptăm la „lentila de contact” cui această poveste captivantă, îmbinând istoria, drama și politicul, într-un mod unic și profund. Lentila de contact este o emisiune produsă la Radio Clasic de Stelian Tănase în parteneriat cu DeskReport.