Lentila de contact cu Stelian Tănase – Regele Carol și Elisabeta de Wied

Vineri, 2 octombrie, de la ora 12:00, Radio Clasic transmite o nouă ediție a emisiunii Lentila de contact cu Stelian Tănase. În această săptămână, scriitorul Stelian Tănase ne propune un fragment din volumul „Repertoarul Amorului” – volumul 2, apărut în aceste zile la Editura Hyperliteratura.  

„În Memoriile sale Carol descrie lapidar întâlnirea sa cu cea care avea să îi devină soție. Călătorie pe Dunăre – Bazias- Viena – (stă la hotelul „Arhiducele Carol”) – Salzburg – Munchen (stă la hotelul „Cele patru anotimpuri”). A plecat de la București la sfârșitul lunii august. Își pregătise minuțios întâlnirile de care avea nevoie. Motivul acestui turneu era dublu, diplomatico-marital. Firește și-a căutat perechea în Germania de unde se aprovizionau cam toate casele domnitoare. După câteva schimburi de scrisori și-a făcut o imagine despre aleasa lui. Avea o listă scurtă de unde a ales. S-a oprit asupra prințesei Elisabeta Pauline Ottilie Luise zu Wied (n. 1843, 26 de ani ). Mai trebuia să o vadă, deși nu era obligatoriu.” 

Întreaga poveste, vineri 2 octombrie la Lentila de contact o emisiune produsă de Stelian Tănase în parteneriat de Radio Clasic cu DeskReport.