Lentila de contact cu Stelian Tănase – von Mackensen la București

Getting your Trinity Audio player ready...

În această ediție a emisiunii „Lentila de contact”, gazda noastră, cunoscutul istoric și publicist, Stelian Tănase, ne invită să descoperim un capitol fascinant din istoria României: figura maresalului August von Mackensen și ocuparea Bucureștiului în 1916, în contextul Primului Război Mondial. Maresalul Mackensen, la comanda armatei germane, a reușit să avanseze prin România, marcând un moment crucial în desfășurarea conflictului.

În acest episod, vom afla amănunte despre strategiile militare ale lui Mackensen, personalitatea sa carismatică și impactul pe care acțiunile sale l-au avut asupra cursului războiului. Stelian Tănase va aduce în discuție nu doar aspectele militare, dar și repercusiunile politice și sociale ale ocupației germane asupra Bucureștiului și României în ansamblu. Explorând arhivele istorice și mărturiile contemporanilor, emisiunea oferă o perspectivă complexă asupra acestui episod istoric, evidențiind modul în care evenimentele din 1916-1918 au influențat destinul României și relațiile sale internaționale.

Nu ratați această ediție captivantă a emisiunii „Lentila de contact” la Radio Clasic, produsă de Stelian Tănase în parteneriat cu DeskReport, unde istoria este adusă la viață prin povești fascinante și analize profunde, creând un portret viu al unei epoci care a modelat lumea contemporană.