Maia Morgenstern, despre situaţia politică actuală: „E ca în căsnicie. M-ai înşelat. Şi divorţez.”

Marţi, a avut loc susţinerea proiectelor de management în etapa de interviu, pentru directoratul Teatrului Evreiesc de Stat(TES).

Maia Morgenstern a asociat situaţia politică actuală cu o căsnicie, ocazie cu care a ţinut să îşi exprime punctul de vedere într-un mesaj tranşant publicat pe pagina de Facebook.

"Celor ce mă acuză că nu ştiu (sau că mă las manipulată): Aşa e. Nu am citit ”ordonanţa” (nici aia nouă, nici aia veche). Şi chiar dacă am încercat, probabil că n-am înţeles mare lucru. Dar nici nu mi-a explicat nimeni (da, am nevoie, e o crimă?). Mai curând o bătaie de joc. Am avut parte de dispreţ. Şi indiferenţă. Şi „ignore”…. şi un fel de ”aşa e, că zic io”. M-ai înşelat. Celor care mă acuză de lipsă de recunoştinţă (”V-a dat salarii…etc”): E ca în căsnicie. Te-am prins că mă înşeli. ”Ce ţipi, dragă, atâta? Că ţi-am luat şi ţie parfum! Nu mai urla, că te-am dus în concediu la Halkidiki!” Dar m-ai înşelat. Şi divorţez. Mă despart. M-ai înşelat. ”Nu e bine, mamă!” – îmi spun oameni ce mă iubesc şi pe care îi respect la rândul meu. „O să vezi tu…." Probabil că parfum nu mai văd eu, dar voi respira aer curat", a transmis actriţa pe Facebook.

Mii de oameni au ieşit luni seara în stradă la protestul de la Palatul Victoria faţă de ordonanţa privind modificarea codurilor penale şi a proiectului graţieii şi contra-protestul de la Palatul Cotroceni, în sprijinul Guvenului.