Protest AUR la Palatul Parlamentului împotriva certificatului verde

Protest

În jur de o sută de persoane au intrat azi în curtea Palatului Parlamentului, zona Senatului, în timpul unui protest organizat de AUR.

George Simion a declarat mai devreme într-o intervenţie LIVE pe Facebook că sunt aşteptaţi zeci de mii de români, din toată ţara la acest protest şi că mulţi se află pe drum.

Protestul a fost anunţat pentru ora 9.00 însă mulţimea s-a adunat încă de la ora 8.00 în faţa Parlamentului.
Jandarmii au blocat intrările în Parlament, iar Serviciul de Pază și Protecție a blocat accesul în Senat pentru ca protestatarii să nu intre în clădire. Jandarmeria Română a precizat într-un comunicat de presă că nu a folosit forța și că a purtat discuții cu protestatarii pentru a ieși din curtea Parlamentului.

Situația este cu atât mai tensionată cu cât mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România, care veniseră în vizită la Parlament, au fost vandalizate de către protestatarii care au pătruns în curtea Senatului.
Acțiunea organizată de AUR  la început a fost una pașnică. Mai mulți reprezentanți ai partidului, printre care și liderul George Simion, au participat la manifestație și au transmis live, pe Facebook, protestul.

În jurul orei 13.00, liderul AUR, George Simion, a anunțat că „protestul de la Parlament s-a terminat” și că simpatizanții partidului vor merge la Guvern
„De frică, deputații nu au vrut să voteze azi certificatul verde! Protestele vor continua la Guvern!”, a spus Simion, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook