Mari interpreți/Mari Compozitori: Constantin-Nicolae Silvestri

Miercuri, 13 martie, de la ora 13:00, în cadrul emisiunii zilnice „Mari interpreți/Mari Compozitori”, vă invităm să ascultați „Trei Piese Pentru Orchestra De Coarde Op. 4 N. 2” de Constantin-Nicolae Silvestri, în interpretarea Orchestrei Naționale Radio, condusă de dirijorul Paul Popescu.

Despre Constantin Silvestri, George Enescu ar fi spus, chiar pe patul de moarte, că nu e un compozitor regional, ci universal. E o afirmaţie culeasă de Theodor Bălan, biograful lui Constantin Silvestri, şi reluată în Constantin Silvestri – biografie necunoscută (Ars Docendi, 2013) de Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu. Poate că unii nici nu mai ştiu cine a fost Constantin Silvestri. Mulţi îşi amintesc însă de el ca de un dirijor excepţional. A fost cît se poate de universal şi ca dirijor, cu un succes fulminant în Occident.

Emisiunea „Mari interpreți/Mari Compozitori” se difuzează de luni până joi, de la ora 13:00 (în reluare de la ora 22), ascultătorii Radio Clasic având ocazia de a se bucura de cele mai recente și apreciate interpretări din lumea muzicii clasice.