Scriitoarea americană Michelle Cuevas vine în România

La finalul acestei luni, îndrăgita autoare de cărţi pentru copii, scriitoarea americană Michelle Cuevas, vine în România. Timp de două zile, pe 30 şi pe 31 martie, Michelle Cuevas va participa la o serie de evenimente care vor avea loc atât în capitală, cât şi în afara Bucureştiului.

Programul include o serie variată de manifestări: întâlniri cu cititorii, ateliere de lectură şi ilustraţie pentru copii, dar şi un eveniment dedicat profesioniştilor –o masă rotundă la care vor fi prezente, alături de autoarea americană, nume importante ale literaturii pentru copii şi tineret din România.

Michelle Cuevas (n. 1982, Massachusetts) este, astăzi, un nume în ascensiune al literaturii de limbă engleză pentru copii. Autoare a şase cărţi, traduse cu succes în peste 20 de ţări, Cuevas este cunoscută în rândul tinerilor cititori autohtoni datorită celor două volume apărute în limba română: „Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier” (Editura Arthur, 2016, traducere de Laura Sandu) şi „Destupătorul de Sticle din Ocean” (Editura Vlad şi Cartea cu Genius, 2017, traducere de Radu Paraschivescu), două dintre cele mai apreciate titluri ale sale – volumul „Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier” urmează să fie ecranizat de Fox Animation, iar „Destupătorul de Sticle din Ocean”, bestseller absolut în Statele Unite, a fost desemnată cea mai bună carte a anului de publicaţiile Time, People, The Boston Globe.

O parte din programul scriitoarei la Bucureşti:

Vineri, 30 martie/ ora 18:00/ Librarium TNB

Atelier în limba engleză cu Michelle Cuevas şi destinat copiilor cu vârste între 7 şi 12 ani. Pentru înscrieri, în limita locurilor disponibile, cei interesaţi sunt rugaţi să completeze formularul: https://goo.gl/forms/860ZEUNFGGZut7Bo1

Amfitrion: Matei Sâmihăian

Sâmbătă, 31 martie / ora 12:00 / Cărtureşti Carusel

Prezentare de carte în prezenţa autoarei şi spectacol-lectură: Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier (Editura Arthur, 2016) şi Destupătorul de Sticle din Ocean (Editura Vlad şi Cartea cu Genius, 2017).

Invitate: Ioana Nicolaie, Irina Georgescu

Amfitrion: Marius Constantinescu

Accesul la evenimente este gratuit, în limita locurilor disponibile.