Ministrul Corina Șuteu: 7.920 de persoane au donat pentru „Cumințenia Pământului” la Electric Castle

Aproximativ 8.000 de persoane care au făcut parte din publicul festivalului de muzică Electric Castle, ce a avut loc la finalul săptămânii trecute, au donat pentru achiziționarea operei "Cumințenia Pământului" la acest eveniment, anunță ministrul Culturii, Corina Șuteu.

Ea scrie pe pagina sa de Facebook că "7.920 de persoane au donat pentru 'Cumințenia Pământului' la Electric Castle" și anume, după cum apreciază ea, "unul din șase participanți la festival a contribuit la achiziționarea operei lui Brâncuși".

Publicul festivalului Electric Castle, ce s-a desfășurat între 14 și 17 iulie la Castelul Banffy (județul Cluj), a putut dona pentru achiziționarea operei "Cumințenia Pământului" prin intermediul brățării de acces la eveniment. Pe respectiva brățară era depusă, prin transfer bancar, o sumă de bani pentru achiziții din spațiul de spectacol.

Până pe data de 15 iulie fusese strânsă suma de 306.773 de euro în cadrul campaniei pentru achiziționarea operei lui Brâncuși — "Cumințenia Pământului".