Ministrul Sănătății vine cu precizări privind starea de urgență: În acest moment nu se impune

Ministrul Sănătății a venit cu precizări în legătură cu declarația făcută în urmă cu aproximativ o oră, cu privire la posibilitatea reinstituirii stării de urgență.

„Am mai discutat acest lucru, în acest moment nu se impune”, a răspuns Nelu Tătaru, întrebat despre posibilitatea reinstituirii stării de urgență, anul acesta, în acest sezon estival.

„Vedem evoluția ulterioră și mă repet, la propunerea INSP, Ministerul Sănătății, CNSU, propunere către președintele României, este atributul președintelui României, dar într-un context care în acest moment nu face…”, a spus ministrul Sănătății.

Cu puțin timp în urmă, Nelu Tătaru vorbea despre posibilitatea revenirii la starea de urgență, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus în România.

„Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență. Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, declara ministrul Sănătății în urma cu aproximativ o oră.