„Muza adormită” de Brâncuşi, prima în topul vânzărilor Christie’s din primele şase luni ale anului

Christie's a raportat o creştere a vânzărilor cu 10 milioane de lire sterline în primele şase luni ale anului 2017 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează The Guardian.

Conform casei de licitaţie britanice, creşterea se datorează cererii tot mai mari pe piaţa asiatică de artă, precum şi vânzării unor loturi precum „Muza adormită” a lui Brâncuşi sau ”Bird's Hell” de Max Beckmann care suscită interesul colecţionarilor de artă.

Numărul operelor de artă vândute pentru mai mult mult de 10 milioane de lire sterline în primele şase luni ale anului a crescut la 38, faţă de 14 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe primul loc în top este opera lui Brâncuşi, „Muza adormită” care s-a vândut pentru 44, 1 milioane de lire sterline, urmată de Hölle der Vögel (”Bird's Hell”) a lui Beckmann vândută pentru 36 de milioane de lire sterline.

Christie’s continuă să conducă piaţa de licitaţii caracterizată în prima parte a anului de o creştere a cererii la nivel global şi de o aprovizionare mai mare decât în 2016”, a declarat directorul executiv al casei de licitaţii, Guillaume Cerutti.