Muzeul Național de Artă va participa la expoziția dedicată centenarului Rodin de la Paris cu sculptura ‘Somnul’ de Brâncuși

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) participă cu sculptura 'Somnul' de Constantin Brâncuși la expoziția "Rodin. L'exposition du centenaire", dedicată lui Auguste Rodin, la împlinirea în 2017 a unui secol de la trecerea sa în eternitate.

Potrivit unui comunicat al MNAR, această mare retrospectivă reunește atât lucrările sculptorului francez, cât și ale unor artiști ca Braque, Picasso, Matisse, Brâncuși și Man Ray.

Potrivit site-ului evenimentului, pentru a marca centenarul morții lui Auguste Rodin (1840-1917), considerat părintele sculpturii moderne, Grand Palais prezintă o expoziție reunind cele mai mari capodopere sale (Gânditorul, Sărutul, Tîrgoveții din Calais). Expoziția trece în revistă posteritatea unei extraordinare generații de artiști precum: Carpeaux are Richier, Bourdelle, Claudel, Brâncuși și Picasso, permițând astfel înțelegerea puterii geniului lui Rodin.

Expoziția, organizată de Muzeul Rodin din Paris împreună cu Rețeaua Muzeelor Naționale din Franța, va fi deschisă la Grand Palais în perioada 20 martie-31 iulie.