Nicușor Dan îi propune lui Vlad Voiculescu trei dezbateri TV și un sondaj comandat împreună pentru desemnarea candidatului la Primărie

Candidatul independent, susținut de USR București, Nicușor Dan, anunță că va avea astăzi o întâlnire cu candidatul PLUS pentru Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu. La întâlnire, Nicușor Dan vrea să îi propună lui Vlad Voiculescu o serie de dezbateri televizate la care să participe și realizarea unui sondaj de opinie în baza căruia să fie stabilit candidatul la primărie. Vlad Voiculescu susține necesitatea alegerilor primare pentru desemanrea candidatului Alianței USR-PLUS.

„Astăzi continui întâlnirile cu partenerii din Opoziție pentru stabilirea candidatului unic la Primăria Capitalei.

Mă voi întâlni cu candidatul Plus, Vlad Voiculescu, și îi voi propune trei lucruri:
1. să facem echipă acum și mai ales după alegeri, să contribuie fiecare cu expertiza proprie la planul pentru București;
2. să mergem la televiziune în fața tuturor bucureștenilor, să dezbatem programele și soluțiile pentru Capitală în cel puțin trei întâlniri (am fi avut până acum aceste dezbateri, dacă nu le refuza);
3. să comandăm împreună un sondaj de opinie care să fie condus de oameni de știință, sociologi, după o metodologie transparentă și auditabilă, prin implicarea unor case de sondaje de renume internațional”,  anunță Nicușor Dan, într-un mesaj pe Facebook.

De asemenea, candidatul susținut de USR București cere o candidatură unică a partidelor de dreapta pentru Primăria Capitalei.

„Sper din toată inima ca oamenii politici din Opoziție să împărtășească dorința bucureștenilor de a avea un candidat unic la Primăria Capitalei. Este singura soluție pentru a scapă Capitala de corupția și incompetența administrației Firea-PSD”, a mai scris Nicușor Dan. 

Cele două partide din Alianța USR-PLUS nu au stabilit încă procedura de desemnare a candidatului pentru primăria Căpitalei. Nicușor Dan își dorește desemnarea în baza sondajelor de opinie, care îl dau favorit, în timp ce Vlad Voiculescu susține organizarea alegerilor primare în București. 

PNL așteaptă finalizarea unui amplu sondaj de opinie care măsoara mai mulți potențiali candidați printre care Violeta Alexandru, Ciprian Ciucu, Florin Cîțu sau Rareș Bogdan, care a anunțat însă că nu intenționează să candideze la Primăria Capitalei. 

 Alegerea primarilor într-un singur tur, după ce șansele ca scrutinul să se desfășoare în două tururi sunt aproape nule, deschide calea negocierilor între partidele de dreapta pentru susținerea unor candidați comuni.