ONB: Ministrul Culturii l-a demis în această seară pe pe George Călin

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu a anunţat în această seară, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că îl retrage pe George Călin de la conducerea Operei Naționale București şi că "în zilele următoare va face o nouă numire". Ministrul Alexandrescu cedează, astfel, în faţa protestelor majorităţii angajaţilor ONB.

Mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a Ministrului Culturii Vlad Alexandrescu este:

“Soluţia propusă ieri pentru Opera Naţională Bucureşti a fost găsită ca urmare a unei negocieri cu Johan Kobborg şi Alina Cojocaru, purtate din dorinţa ca ei să-şi continue activitatea la Operă, negociere în care a fost pusă drept condiţie această numire. În faţa protestului de la Operă şi a împotrivirii manifeste a artiştilor, este însă evident că dl George Călin nu-şi poate exercita funcţia, aşa încât am decis să îl retrag de la conducerea Operei. În zilele următoare voi face o nouă numire.”

Joi, în Sala Mare de la Operă, s-a protestat în continuare. Unii dintre artişti au spus că numirea lui George Călin în funcţia de director interimar la ONB a fost o soluţie de compromis, pe care Ministrul Vlad Alexandrescu a acceptat-o, pentru că-i convenea lui Johan Kobborg.

Pe de altă parte, artiştii care au protestat miercuri şi joi îl susţin pe Tiberiu Soare, deoarece George Călin este coruptibil. George Călin era director interimar la ONB, dar, după ce Curtea de Conturi a dezvăluit neconcordanţe în documentele ONB în urma unei investigaţii, George Călin a fost retras din funcţie, în locul său fiind numit Tiberiu Soare.