”OPERA APERTA 2016”

Opera Națională Română din Cluj-Napoca are deosebita plăcere de a vă invita miercuri, 8 iunie 2016, ora 13:00, în Foaierul Rangului II, la Conferința de presă prilejuită de Spectacolele-eveniment realizate în aer liber ”OPERA APERTA 2016”.  

Proiectul de mare rezonanță și vizibilitate, recunoscut pentru  aducerea artei și culturii mai aproape de comunitatea locală prin spectacole montate în aer liber, urmează să încheie în mod grandios Stagiunea lirică 2015-2016.  Ineditul acestei ediții  ”Opera Aperta” este dat de punerea în operă a trei spectacole de vastă  popularitate, în centrul cetății clujene, ce invită întreaga comunitate locală la o sărbătoare lirică:

·   ”Lacul Lebedelor”, de P. I. Ceaikovski – prezentat în premieră pe scene special amenajate pe Lacul Parcului Central și pe esplanada Casino Centru de Cultură Urbană din Cluj, sâmbătă, 11 iunie 2016

·   ”Nabucco”, de G. Verdi – pus în scenă în Piața Unirii din Cluj-Napoca, sâmbătă, 2 iulie 2016

·   ”La Negra Noche” – Concert de muzică spaniolă – Piața Unirii, duminică, 3 iulie 2016

Cele trei spectacole se vor bucura de distribuții de excepție, formate din artiști ai teatrului liric clujean, acompaniați de invitați speciali de renume internațional: soliștii Carlos Almaguer, Szabó Balint, Dragana Radaković și dirijorul David Crescenzi.

Toate detaliile Proiectului ”Opera Aperta” vor fi dezvăluite jurnaliștilor în prezența domnului Florin Estefan, Manager general al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, a domnului Matei Miko, Președinte al Asociației Culturale Pro Transilvania, în calitate de partener al Operei în Proiectul ”Opera Aperta”, a reprezentanților oficiali ai Primăriei și Consiliului Local Cluj, susținătorii și finanțatorii Proiectului ”Opera Aperta”, care îi vor avea alături pe realizatorii proiectului și pe sponsorii acestuia.

Pentru informaţii suplimentare şi pentru confirmarea participării, vă rugăm să ne contactaţi la adresa pr@operacluj.ro sau la numărul de telefon: 0762 200 976.