Orchestra Română de Tineret susține, în martie, concerte la București, Ruse și Chișinău

Orchestra Română de Tineret, sub bagheta lui Cristian Mandeal, își deschide primăvara internațională cu o serie de trei concerte care vor fi susținute la București, la Ateneul Român, pe 12 martie, la Ruse pe 13 martie și la Chișinău pe 15 martie, au anunțat violoncelistul Marin Cazacu și dirijorul, într-o conferință de presă susținută joi la sediul ICR.

Repertoriul celor trei concerte va cuprinde Theodor Rogalski — "Trei dansuri românești", Richard Wagner — "Preludiu" și "Moartea Isoldei" din Tristan și Isolda, precum și Richard Strauss — "Suită din Der Rosenkavalier", op. 59, la care se va adăuga, în debutul spectacolelor, "Variațiuni pe o temă rococo op. 33 pentru violoncel și orchestră" de Ceaikovski, interpret — tânărul violoncelist Andrei Ioniță, câștigător al Concursului Internațional "Ceaikovski" din 2015.

"Repertoriul este, probabil, unul dintre cele mai frumoase programe pe care le pregătim pentru melomanii din cele trei țări. (…) Este un program foarte — foarte romantic, pe placul oricărui meloman și va scoate emoția din orice piatră, vă garantez acest lucru", a declarat violoncelistul Marin Cazacu.

El a precizat că Andrei Ioniță va fi solistul orchestrei la toate cele trei concerte. "Andrei Ioniță este solistul nostru la toate cele trei evenimente. Noi suntem încântați de acest lucru. În viitor avem și alte proiecte alături de el și împreună cu el. El va participa la toate cele trei concerte și programul va fi identic în toate cele trei locuri", a mai spus Cazacu.