Orchestra Simfonica Bucuresti – Bucharest Symphony Orchestra vă invită la o nouă seară simfonică: Romantic 100%!

Marți 15 Octombrie, Orchestra Simfonică București vă invită la o seară de muzică clasică romantică. Deținătorul premiului I al primei ediții a Concursului de Dirijat BMI, organizat de Bucharest Music Institute, Samuel Seungwon Lee revine la Cinema Pro, București alături de renumitul solist Vlad Maistorovici și împreună cu Orchestra Simfonică București vor interpreta Carl Maria von Weber – Uvertura Freischutz, Brahms – Concertul în Re Major pentru vioară și orchestră și Simfonia I. Concertul “Romantic 100%” va avea loc la Sala CinemaPRO din București între orele 19:00 – 21:00.

În pauza concertului, partenerul oficial al Orchestrei Simfonice București – Cramele Gramofon vă invită să degustați celebrele vinuri din colecție.

Așa cum te-ai obișnuit, vei putea să participi la tombolă putând câștiga unul din premiile puse în joc de partenerii noștri, E-BODA. Vei putea primi chiar și tu un premiu. Pasiunea pentru muzică și interpretarea Orchestrei Simfonice București se vor îmbina într-o armonie perfectă, la care ești invitat să participi.

Vino să descoperi Stagiunea #SalutCULTURA!, muzica, o formă excelentă de a petrece o seară plăcută de sâmbătă și, de ce nu, hai să faci și tu primii pași în lumea cu adevărat fascinantă a muzicii, alături de Orchestra Simfonică București!

Parteneri: Primaria Sectorului 6 / Centrul Cultural European Sector 6, UCIMR,Ponsa, Texcargo, EVconnect.ro – Prima rețea natională de încărcare pentru vehicule electrice
Parteneri media: Librăriile Cărturești, Radio Clasic, Media Advertising

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.
Vlad Maistorovici
Vlad Maistorovici

Vlad Maistorovici

“împinge barierele până ce ies scântei”

Musicweb International

“plin de atmosferă, un minunat vârtej de sunete”

The Classical Reviewer

“Maistorovici atinge o notă aparte”

The Daily Telegraph

“În fruntea ansamblului, Maistorovici este o combinație între Stephane Grapelli și Brian May” (Wales Arts Review), iar compozițiile sale ”ating o notă aparte” (The Daily Telegraph). Nonconformistul violonist-compozitor-dirijor Vlad Maistorovici are o activitate internațională ca solist și muzician de cameră, cu un repertoriu care se întinde de la Bach la Turnage, și de la Enescu la Queen. Compozițiile sale sunt interpretate de orchestre și artiști de talie mondială.

Ca solist concertist, interpretările lui Vlad Maistorovici se bazează pe ”siguranță tehnică, dublată de diponibilitatea artistică de a împinge barierele până ce ies scântei” (Musicweb International despre debutul său la Wigmore Hall Londra). Laureat al concursurilor internaționale, a concertat pe mari scene ale lumii, cum ar fi South Bank Centre, Cadogan Hall, The Sage Gateshead, Salle Flagey Bruxelles, Studio Ernest Ansermet Geneva, Kulturhaus Helferei Zurich, Sala Mare a Conservatorului din St. Petersburg, Merkin Hall New York, Ateneul Român, Verbier Festival, St. Prex Festival, Newbury Spring Festival, Spoleto Festival, Festivalul Enescu, Festivalul SoNoRo, în compania unor orchestre ca European Union Chamber Orchestra, Lausanne Chamber Orchestra, South Bank Sinfonia, Sinfonia Cymru Cardiff, Orchestra de Cameră Radio București, Orchestra Simfonică București, Filarmonica Transilvania Cluj, Filarmonica Banatul Timișoara, Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești, ca dirijor sau solist sub bagheta unor dirijori ca Gottfried Rabl, Neil Thomson, Michael Wendeberg, Thierry Fischer, Baldur Brönnimann, Clement Power, Tiberiu Soare. Credincios interpret al moștenirii marilor compozitori ai trecutului, nu se oprește la a interpreta repertoriul tradițional de muzică clasică. Ca membru fondator al Mercury Quartet din Londra a generat comenzi de noi lucrări ale celor mai talentați compozitori ai generației, ca Mark Simpson, Steven Daverson, Charlotte Bray, Edmund Finnis, Laurent Durupt, Diana Rotaru dar și ale maeștrilor consacrați ca Mark Anthony Turnage, Jonathan Cole și Dan Dediu. Albumul Mercury Acoustic, produs de Gabriel Prokofiev și lansat în 2010 de casa de discuri NonClassical Londra exploră improvizații și colaborari cu mai mulți DJ europeni. În sezonul 2012-2013, a ocupat postul de solist al ansamblului Contrechamps de la Geneva. Maistorovici este custodele viorii NicolòGagliano din 1751 aparținând Fundației Caritabile a Familiei Rațiu.

Compozițiile lui Vlad Maistorovici sunt căutate și apreciate. ”Atrăgătoare și răsunătoare” (Musical America), plină de ”contraste vii” (London Financial Times) și caracterizată prin ”plasticitate a exprimării”, muzica sa figurează în repertoriul unor orchestre și artiști de talie mondială. Reflectând experiența sa de interpret, lucrările sale sunt la fel de diverse ca și artiștii și instituțiile pentru care au fost comandate: de la ”minunatul vârtej de sunete” (The Classical Reviewer) din Halo pentru orchestră (comanda London Symphony Orchestra și înregistrată sub bagheta lui François-Xavier Roth), sau dadaismul ironic din REM_X (Vis cu vampiri) (comandă a festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi), la rapsodicul Concert Transilvan (prezentat în premiară de Dmitry Sitkovetsky și orchestra de cameră New European Strings), Maistorovici ”atinge o notă aparte” (The Daily telegraph). În 2012, Institutul Cultural Român de la Londra a deschis stagiunea cu un concert intitulat Night Music: the chamber works of Vlad Maistorovici. În 2014, proiectul a fost reluat cu video-mapping în cadrul Festivalului Internațional Amadeus de la Sibiu/Hermanstadt, sub directoratul lui Christian Badea. În anul 2019, Maistorovici a interpretat în premieră olandeza Concert Transilvan și a dirijat Octetul de Enescu cu orchestra Young European Strings Camerata la Teatrul Diligentia din Haga în deschiderea sezonului cultural conex Președenției României la Consiliul UE. În 2018, Orchestra Filarmonicii din Goias prezintă sub directoratul muzical al dirijorului britanic Neil Thomson proiectul Bohemian Seasons, rezidența lui Vlad Maistorovici în dublul rol de compozitor și interpret, cu Anotimpurile de Vivaldi recompuse de Max Richter, Octetul op. 7 de Enescu și Choral op. 18 (în orchestrația lui Maistorovici) alături de o selecție de lucrări simfonice de Maistorovici, ca Microcosm (compus pentru LSO), R.E.M.”X”XL, Ploiești Polyphonies, Concert Transilvan și premiera mondială a piesei Just Fantasy, nou comandată de OFG.

Născut în Ploiești (1985), a fost elev al Liceului de Artă Carmen Sylva, unde a studiat cu Adrian Ceapă și Ioana Croitoru. Cu susținerea regretatei pianiste Lory Wallfisch, a candidat și obținut o bursă integrală la prestigioasa școală de muzică Yehudi Menuhin School, unde a studiat vioara cu profesoara Natalia Boyarsky. Și-a continuat studiile la Royal College of Music unde a studiat vioară cu Felix Andrievsky și compoziție cu Mark Anthony Turnage și Jonathan Cole. Și-a desăvârșit studiile cu legendarul violonist Pierre Amoyal la Conservatorul din Lausanne, unde a absolvit cu prestigioasa diplomă de Master Solist. A studiat muzica de cameră cu Bruno Canino la Florența și a luat lecții influente de la Boris Kuschnir, Anna Chumachenko, Gordan Nikolich, Ivry Gitlis, Ida Haendel, Zakhar Bronn, Ferenc Rados la cursuri prestigioase cum ar fi Verbier Academy sau Keshet Eilon. S-a perfecționat cu Oliver Knussen, Colin Matthews și Magnus Lindberg la Aldeburgh, Giaccomo Manzoni la Florența și Dan Dediu la București. Este câștigător al Concursului de Compoziție George Enescu, Clive Christian Composition Award, Golden Medal of the Berliner International Competition, The Tillett Trust Performer Platform, Young Concert Artist Trust and Remember Enescu International Competition. În ciuda tinereții sale, experiența sa a fost recunoscută prin invitații de a susține masterclass-uri și workshop-uri la Lilla Akademien Stokholm, Dartington International Summer School, King’s College Londra, Conservatorul din Geneva, Conservatorul din București.

În 2015 a fondat vibrate!festival la Brașov, un eveniment internațional anual care explorează modalități de a împrospăta experiența ascultării muzicii clasice. Prilej de întâlniri unice ale artiștilor inovatori de talie internațională, festivalul se adresează unui segment larg al publicului prin programe eclectice și proiecte multidisciplinare în spații consacrate și alternative.