Peste 300 de muzicieni din 42 de țări la EUROPAfest

Peste 300 de muzicieni din 42 de țări vor participa la EUROPAfest, eveniment ce se desfășoară în perioada 11 – 20 mai, la București și Sibiu.

Cele zece zile de festival vor cuprinde concerte, concursuri internaționale, recitaluri, jam sessions, sesiuni de autografe, workshopuri și un concert de gală, pe 20 mai.

Evenimentele EUROPAfest vor avea loc în București la Teatrul Odeon, CinemaPro, Institutul Italian, Ibis Nord Caffe, Athenee Palace Hilton și la Sibiu — Sala "Thalia", Sala "Rossini", Sala "Berlioz", Sala "Enescu".

Festivalul debutează cu gale în București și Sibiu, pe 11 mai, la Teatrul Odeon, respectiv Sala "Thalia".

Între 13 și 20 mai, Bucharest International Jazz Competition aduce 22 de trupe din 20 de țări din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada și Brazilia.

Un alt eveniment cuprins în EUROPAfest, Caffe Festival Ibis, va muta concerte de jazz și blues într-un spațiu neconvențional.

De asemenea, competiția de flaut "Jeunesses International — Dinu Lipatti" reunește 108 muzicieni din 36 de țări.

EUROPAfest mai aduce publicului masterclass-uri susținute, printre alții, de James Linahon și Markus Burger.

Festivalul se încheie, pe 20 mai, cu o gală în cadrul căreia va fi decernată o Diplomă de Excelență pentru susținerea culturii, acordată de către Casa Regală a României.

Luigi Gageos, director EUROPAfest, a vorbit, în cadrul conferinței de presă, și despre nevoia unei infrastructuri a orașului care să vină în ajutorul organizatorilor de evenimente majore.

"Noi nu putem să ne apucăm, nici AFC-ul și nici Institutul Cultural Italian să facem politicile culturale ale Bucureștiului, pentru nu e în capacitatea noastră. (…) E nevoia ca undeva cineva să gândească de la arhitectură, de la lucruri de design, de la lucruri simple care să fie frumoase", a declarat el.

"Noi nu mai afișăm, până nu se rezolvă problema afișajului", a spus organizatorul EUROPAfest.