Pianista Cătălina Butcaru, de la Viena la Bucureşti

Recital european la Ateneul Român. Vienna Meets Romania

După succesul de anul trecut, când au susţinut trei recitaluri pe scenele din România, concertmaistrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, şi pianista Cătălina Butcaru revin în România cu alte evenimente muzicale. Beethoven şi Brahms sunt de această dată compozitorii-vedetă ai recitalurilor cuprinse în periplul muzical dedicat publicului românesc.

Trei recitaluri vor avea loc la: Ateneul Român din Bucureşti, pe 30 mai, ora 20.00, Sala Thalia din Sibiu, pe 31 mai, ora 19.00 şi la Filarmonica Banatul, Sala Capitol din Timişoara, pe 3 iunie, ora 19.00. În acest an, turneul va cuprinde şi un concert, ce va avea loc, pe 2 iunie, ora 19.00, la Filarmonica Banatul, Sala Capitol, din Timişoara, cu orchestra Filarmonicii Banatul din localitate.

Cătălina Butcaru (38 de ani), pianista născută la Constanţa şi stabilită la Viena, a fost admisă la Conservatorul din capitala Austriei la numai 16 ani, de unde a obţinut diploma de solist. Pianista reuneşte in palmaresul său numeroase premii la competiţii naţionale şi international.