Pianista Daria Ioana Tudor – premiată în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate

Pianista Daria Ioana Tudor a primit joi seară Premiul Special în Arte, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Galei Studenților Români din străinătate desfăşurate la Palatul Parlamentului, manifestare ce premiază tinerii români cu cele mai bune rezultate pe plan academic și extracurricular de la universități de renume din țară și străinătate.

Rezultatele remarcabile ale celor 42 de finaliști au fost recunoscute prin 7 categorii de distincţii, câștigătorii fiind desemnați în urma punctajelor primite din partea juriului din care au făcut parte academicienii Ionel Valentin Vlad, Maya Simionescu, Nicolae Zamfir.

Daria-Ioana Tudor este în prezent studentă a Universităţii de Arte de la Berlin, unde se specializează cu Pascal Devoyon. În ultimii ani a susţinut o activitate concertistică intensă, impunându-se printre cele mai promiţătoare tinere talente autohtone ale momentului. Este, de asemenea, membră a Trioului "Sternin" (alături de violonista Georgeta Iordache şi a violonceliştilor Ella Bokor / Andrei Ioniţă) şi a Duoului "Presto" (alături de violonista japoneză Mao Konishi).