Pianista Elizabeth Sombart şi Camerata Regală, în concert extraordinar la Ateneul Român

Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, susţine sâmbătă, 18 februarie, de la ora 20.00, la Ateneul Român primul concert din anul 2017. Evenimentul se va desfăşura sub bagheta maestrului Pierre Vallet, avându-i ca solişti pe celebra pianistă Elizabeth Sombart, precum şi pe directorul Fundaţiei Resonnance România, pianista Lavinia Dragoş.

În program vor fi lucrări din creaţia compozitorilor J.S. Bach (Concertul pentru două piane BWV 1060, în do minor) şi W.A. Mozart (Concertul pentru pian nr. 23, KV. 488 în La major şi Simfonia nr. 40, în sol minor, KV. 550). Evenimentul va fi prezentat de Marius Constantinescu. Elizabeth Sombart şi Pierre Vallet au concertat împreună pe multe scene ale lumii, completându-şi armonios interpretările. Elevi ai marelui compozitor şi dirijor român Sergiu Celibidache, cei doi muzicieni au înregistrat împreună un CD cu concertele lui Chopin, alături de Royal Phillarmonic Orchestra.

Stagiunea Regală 2016-2017 face parte dintr-o serie de proiecte şi programe pe care Bancpost le-a sprijinit în mod activ de-a lungul timpului, cu scopul de a fi alături de tinerele talente şi de a contribui astfel la promovarea culturii şi artei în rândul publicului larg.

Elizabeth Sombart concertează în lumea întreagă, fiind invitată pe scene prestigioase precum Théâtre des Champs-Élysées din Paris, Carnegie Hall din New York, Wigmore Hall din Londra, Concertgebouw din Amsterdam, Suntory Hall din Tokyo, Victoria Hall din Genève, sala Palau à Barcelone. A colaborat cu artişti ca Augustin Dumay (vioară), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) şi Akiko Nakajima (soprană).

A concertat alaturi de Orchestra Naţională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München şi Orchestra Simfonică a secolului XXI din Catalonia. În 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicată la rangul de Cavaler al Ordinului Naţional de Merit pentru întreaga activitate, iar din 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor pentru cariera sa artistică. În paralel cu activitatea de solist, în 1998 Elizabeth Sombart creează în Elveţia Fundaţia Résonnance care este prezentă în 6 ţări. Filiala din România îşi desfăşoară activitatea din 2013 în Bucureşti.

Biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos.