Pianistul Roberto Fonseca concertează la Bucureşti, în aprilie 2016

Pianistul cubanez Roberto Fonseca va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 25 aprilie 2016, la prima ediţie a evenimentului Exploring Jazz. Alături de Roberto Fonseca, pe scenă vor urca prietenii săi, Ramsés Rodriguez, la tobe, şi Yandy Martinez, la bas. Invitaţi speciali ai serii vor fi Adrian Naidin Quartet şi Vali Boghean Band, două grupuri de muzicieni cunoscute pentru calitatea incontestabilă a actului artistic.

Exploring Jazz este un nou concept ce îşi propune să aducă pe scenele românești cele mai reprezentative nume ale jazzului internaţional.

Pianist de referinţă al scenei internaţionale de jazz, Roberto Fonseca este apreciat şi cunoscut pentru stilul său inedit care îmbină influenţele clasice cu cele afro-cubaneze. În copilărie a studiat tobele, reorientându-se mai târziu către pian, instrumentul care a continuat să îl fascineze până în prezent.

Fonseca şi-a început cariera la festivalul Havana Jazz Plaza. În 1999, primul său album, pe care l-a înregistrat împreună cu Javier Zalba şi grupul Temperamento, a obţinut premiul Cuba’s Best Album. Această recunoaştere l-a determinat să lucreze la două proiecte solo în care se pot simţi influenţe de jazz latin, muzică urbană, afro-cubaneză şi chiar hip-hop.

Înainte de concertul de la Bucureşti, Roberto Fonseca va susţine, pe 23 aprilie, primul său show la Cluj-Napoca, la Filarmonica de Stat “Transilvania”. Atât concertul de la Sala Palatului, cât şi cel de la Filarmonica de Stat “Transilvania” fac parte din turneul de promovare a albumului “At Home”.

“Îmi doresc ca muzica mea să ajungă către cei care încă nu au descoperit-o, în speranţa că, într-o zi, voi ajunge pentru aceştia un punct de referinţă în jazz”, a declarat Roberto Fonseca.

Biletele pentru prima ediţie a evenimentului Exploring Jazz, care îl are ca invitat pe Roberto Fonseca la Sala Palatului, sunt disponibile online pe www.ticketnet.ro, www.myticket.ro, www.iabilet.ro, www.vreaubilet.ro şi www.bilete.ro, iar preţul biletelor diferă în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.